Derfor bør du få en kæledyrsforsikring

En hund og en kat leger sammen

Da du som kæledyrsejer først fik din nye, lille killing, hvalp – eller hvad end, din bedste ven nu er – vidste du det måske godt. Men det lå alligevel bare så langt ude i fremtiden, at det helt sikkert ikke var det, du fokuserede på, med den energiske lille nye fisende i hælene på dig: Men faktum er og bliver, at dyr er lige så sårbare og dødelige som os mennesker – og desværre lever de også langt kortere liv, end de fleste af os gør.

Som kæledyrsejer er det vores ansvar, at deres levetid er fyldt med sjov, spas og kærlighed – og med så lidt smerte og skavanker som muligt. Derfor er det utroligt vigtigt at forsikre sit dyr, så de får så mange gode år som overhovedet muligt.

Du kender ikke fremtiden – men du kan estimere

Det er nok de færreste, der har lyst til at kigge på deres nye dyrebarn og grundigt overveje, hvad de vil få af problemer igennem deres liv. Men det er faktisk at gøre dem en bjørnetjeneste. F.eks. er din bulldog klart bedre tjent med, at du er bevidst om de vejrtræknings- og hudfoldsproblemer, racen har tendens til – så kan du nemlig tage højde for dem på forhånd og være klar til at sætte ind med den nødvendige behandling, før problemerne bliver alvorlige. Her er en kæledyrsforsikring klart godt givet ud, da din pengepung så aldrig vil være det, der holder dig fra at spørge dyrelægen til råds, før det bliver akut.

Du valgte dit dyr til – bliv ved med det gennem en kæledyrsforsikring

Noget andet, du også bør have med i dine overvejelser om forsikring af dit kæledyr, er hvorfor, du overhovedet har det. Tænk over det: Er det fordi, nogen kom slæbende med dit dyr en dag og tvang dig til at tage det? Kom dit dyr og tiggede dig om allernådigst at få lov til at bo hos dig? Sandsynligvis ikke – men selv, hvis en af disse ting mod vores forventning rent faktisk skete for dig, så er det ikke noget, dit dyr bør mærke til. Når man bliver dyreejer, tager man et aktivt valg om at tage sig godt af et andet væsen, hvis livskvalitet bliver fuldstændigt afhængig af ens valg. Sørg derfor for at forsikre dit kæledyr, så det bliver let for dig at træffe de rigtige beslutninger – og vælge dit dyr til hele dets tid på denne jord.

Økonomi bør ikke være forskellen på liv og død

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at få en forsikring til sit kæledyr, da det bogstaveligt talt kan gøre forskellen på liv eller død. Alt for mange dyreejere ser sig nødsaget til at vælge deres dyr fra pga. helbredsproblemer, som ville være forholdsvist simple for dyrelægen at afhjælpe – fordi de ikke kan hive tusindvis af kroner op ad lommen på stående fod. Det er så ærgerligt at måtte sige for tidligt farvel til sin bedste firbenede ven på den konto, og med en forsikring behøver du ikke stå i denne ulykkelige situation. Gør det for dig selv – og for din bedste ven.