araberhestAlt om heste 

Sådan finder du den helt rigtige hest

Er du på udkig efter en hest? Det er meget forskelligt hvad den enkelte dansker ser på, når der skal købes en hest. Nogen går udelukkende efter racen, imens andre er mere interesserede i hvad den har af egenskaber. Der findes mange hesteforums, hvor du kan se billeder og læse om heste, der er til salg i Danmark og udlandet. Det kan være svært at lave en konkret søgning, hvis du er i tvivl om hvad du er på udkig efter. Derfor er det en god ide at du overvejer dine krav til hesten, så det kan være lidt lettere at lede efter dit nye firbenede ven.

Køb af hest

Inden du forelsker dig i en hest er det en god ide, at du gør dig nogle overvejelser omkring det økonomiske perspektiv. Det vil sige hvor meget hesten må koste. Samtidig skal du være opmærksom på de ekstra udgifter der kommer om måneden på at være hesteejer. Dette er f.eks. penge til udstyr, opstaldning, vaccinationer, foder, undervisning, andre dyrlægebesøg og lignende. Det er altid en god ide at have en opsparing med nogle penge på for at være sikker på, at der råd til at kunne få uforudsete regninger som f.eks. et dyrlægebesøg.

Derudover er det en god ide at have en ide om hvad formålet er med hesten. Heste har forskellige egenskaber, så uanset om den skal bruges til avl, konkurrencer eller som hyggehest, så skal den leve op til dine forventninger. Det er også en god ide at have en plan i tilfælde af ferie, så du ved, at der er en ven som kan passe hesten i mellemtiden. Det anbefales, at du altid møder hesten for at se om der er en kemi. På denne måde kan du blive bekræftet i om det er den rette hest for dig.

Få styr på papirarbejdet

Det er vigtigt, at du både som køber og sælger får dokumentation på at handlen er gået igennem samt hvilke aftaler, som der er blevet indgået. Dette er for at sikre at alting er som det skal være, hvis nu køber vil returnere hesten eller hvis sælger pludselig vil have hesten tilbage. Det kan være svært at finde ud af hvad salgsdokumentet skal indeholde. Det er især vigtigt, at der i fakturaen også fremgår et momsgrundlag. Det vil sige, at der skal fremgå oplysninger om prisnedslag, rabatter, pris pr. enhed og lignende.

Salg af hest

I forbindelse med salg af hest er det vigtigt, at du får alle oplysningerne med på hesten. Det er en god ide, at slå hesten op på så mange hesteforums som muligt. På denne måde sikrer du dig at nå ud til flest hestemennesker. Billeder er vigtige når det gælder om at få et godt førstehåndsindtryk. Derfor anbefales det at du er meget omhyggelig med at vælge de bedste billeder, så hesteinteresserede slet ikke kan lade være med at kontakte dig. Det er vigtigt, at du som sælger har en god mavefornemmelse med den person, som er interesseret i at købe hesten. Hvis du ikke føler at vedkommende er den rette, så har du ret til at sige nej.

Lån penge til hesten

Ønsker du dig brændende en hest, men har ikke pengene til det? Så er det muligt at du kan optage et online lån og dermed låne pengene til hesten. Det er super ærgerligt at have fundet drømmehesten, men ikke have mulighed for at købe den. Der findes mange låneudbydere, som du kan låne penge hos. Husk at sammenlign lånebetingelserne, så du sikrer dig at finde det bedste lån.

Relaterede artikler